Školní jídelna
Petra Nováčková - vedoucí ŠJ
tel. 568 827 753
novackova@zstynska.cz
Administrátor
17. 10. 2022 14:56
Upozornění
V pátek 30. června 2023 a v pondělí 04. září 2023 mají všichni žáci 1. a 2. stupě odhlášený oběd. Pokud někdo bude mít zájem, musí si oběd přihlásit.
Výdej obědů oba dva dny bude 9.00- 10.00.
Administrátor
30. 6. 2023 7:21
Upozornění
- Přihlašování a odhlašování obědů je možné osobně v kanceláři vedoucí školní jídelny nebo na tel. čísle 568 827 753.
- Oběd č.2 je možné objednat na následující týden vždy do čtvrtka do 13.00 hod. pouze v aplikaci STRAVA.CZ
- každou změnu Vámi provedenou v aplikaci STRAVA.CZ je nutné potvrdit tlačítkem odeslat.
- Obědy je možné odhlásit do 13. hodin den předem. Pozdější odhlášení nebude akceptováno.
- Za neodhlášenou a nevyzvednutou stravu se finanční náhrada neposkytuje.
- První den nemoci je možné vyzvednout oběd do jídlonosičů v době od 11:00 do 11:20 hodin.
- Žákům a zaměstnancům, kteří jsou přítomni ve škole se oběd do jídlonosičů nevydává.
Administrátor
4. 4. 2024 11:15
Přihláška ke stravování
Přihláška ke stravování |
Administrátor
23. 6. 2020 12:22
Ceny obědů
Věková kategorie | Cena oběda | Potravinová norma (cena surovin za 1 oběd) | Poznámka | Měsíční paušál (orientačně za 21 dní) |
---|---|---|---|---|
Žáci 7-10 let | 33,- | 33,- | Dotovaný oběd | 693 Kč |
Žáci 11 – 14 let | 35,- | 35,- | Dotovaný oběd | 735 Kč |
Žáci nad 15 let | 37,- | 37,- | Dotovaný oběd | 777 Kč |
Zaměstnanci | 29 + 8 FKSP | 37,- | Dotovaný oběd | 609 Kč |
Cizí strávníci | 85,- | 52,- | Nedotovaný oběd |
1 785 Kč |
Finanční limity (cena oběda pro jednotlivé kategorie) jsou stanoveny na základě přílohy č. 2 vyhlášky o školním stravování č. 107/2005, takto:
- Strávníci - žáci jsou zařazováni do věkových skupin (kategorií) na dobu školního roku podle věku, kterého v tom daném roce dosáhnou.
- Školní rok trvá podle zákona č. 561/2004 Sb., Školský zákon, od 1. 9. do 31. 8. následujícího roku.
Administrátor
29. 8. 2023 11:39
Provozní řád školní jídelny
1.
Zřizovatelem subjektu ZŠ Týnská je Město Třebíč. Provoz ŠJ se řídí především Zákonem 49/2009, (tzv. Školským zákonem 561/2004), vyhláškou o školním stravování č. 107/2005, vyhláškou ministerstva zdravotnictví č. 602/2006 ve znění pozdějších předpisů a dalšími předpisy.
2.
Školní stravování na ZŠ Týnská zabezpečuje výživu dětí školního a předškolního věku v době jejich pobytu ve škole, učitelů a ostatních pracovníků školského zařízení v době jejich pobytu ve škole. Umožňuje též stravování cizích strávníků se souhlasem příslušných orgánů státního dozoru a s ohledem na kapacitu a personální možnosti kuchyně, při úhradě plných provozních, mzdových nákladů a nákladů spojených s nákupem potravin a zisku.
Školní jídelna plní zejména tyto úkoly:
- Dodržování zásad správné výživy a správných stravovacích návyků u dětí předškolního a školního věku
- Dodržování správných výživových, spotřebních a technologických norem
- Dbá o úroveň kultury stravování
3.
V čele školní jídelny stojí vedoucí, která je přímo podřízena řediteli školy. Vedoucí ŠJ vykonává dle potřeby krátké porady s pracovníky. Předmětem jednání je kontrola plnění úkolů, koordinace práce, hygiena pracoviště a pracovníků, plnění racionalizačních a ekonomických opatření, dodržování výživových norem atd.
4.
Vedoucí ŠJ plní tyto úkoly:
- Řídí a koordinuje činnost ŠJ se zaměřením na plnění všech stanovených úkolů
- Dbá o odborný růst pracovníků v oblasti nových výživových poznatků
- Vyjadřuje se k přijímání pracovníků, navrhuje osobní příplatky, odměny
- Navrhuje plán dovolených, vyjadřuje se k žádostem o neplacené volno
- Zajišťuje personální agendu
- Spolupracuje s vedením školy
- Organizuje a podporuje formy iniciativy pracovníků
- Kontroluje opatření zajišťující ochranu a bezpečnost zdraví při práci a požární ochranu
- Zodpovídá za přejímku zboží a jeho skladování, provádí objednávky zboží
- Řeší stížnosti z řad strávníků
- Zajišťuje zástupy za nepřítomné pracovníky
- Odpovídá za objektivnost a správnost podkladů pro účetnictví
- Kompletně zajišťuje pokladní službu
- Provádí objednávky zboží
- Zajišťuje a kontroluje rovnoměrné a účelné využití podřízeného personálu
- Sleduje plnění svěřených pracovních úkolů
- Dále dle pracovní náplně
Vedoucí kuchařka plní zejména tyto úkoly:
- Podílí se na zavádění nových poznatků ve výživě dětí a mládeže do praxe
- Sleduje stav přístrojového vybavení a jeho využití a dává podněty k jeho obnově
- Zabezpečuje výrobu teplých jídel a jejich normování podle platných přepisů a směrnic
- Dodržuje zásady hospodárnosti a poctivosti při práci
- Řídí se pokyny vedoucí
- Dále dle pracovní náplně.
Samostatná kuchařka plní zejména tyto úkoly:
- Zabezpečuje výrobu a výdej teplých jídel a nápojů
- Dodržuje normy a technologické postupy pro školní děti
- Rozděluje porce dle věkových kategorií
- Dodržuje zásady hospodárnosti a poctivosti při práci
- Ovládá obsluhu kuchyňských strojů
- Řídí se pokyny vedoucí ŠJ a vedoucí kuchařky
- Dále dle platné pracovní náplně.
Pracovnice v obchodním provozu plní zejména tyto úkoly:
- Pomáhá při přípravě pokrmů
- Provádí pomocné a úklidové práce
- Zodpovídá za čistotu a pořádek
- Manipuluje se zbožím
- Připravuje suroviny pro další zpracování
- Ovládá obsluhu kuchyňských strojů
- Dále dle pracovní náplně
Administrátor
31. 10. 2022 13:23